vineri, 6 iulie 2012

Se include medierea si in noua lege a malpraxisului !


Medierea isi gaseste locul in legislatia din Romania iar rolul mediatorului este unul activ in pastrarea echilibrului social si pentrurezolvarea pe cale amiabila a conflictelor. Daca pana acum medierea era prezentata ca solutie de rezolvarea a conflictelor in general, de acumsolutia medierii se particularizeza fiind agreata de tot mai multe categorii profesionale ca solutie moderna de rezolvare a conflictelor generate de erorile profesionale inerente.
Ministrul Sanatati  Vasile Cepoi, considera ca malpraxisul are nevoie de o noua lege . Daca pana acummalpraxislul ajungea in atentia reprezentantilor ministerului si al Colegiului Medicilor, in noua lege in care medierea in malpraxis sa fie o procedura prealabila instantei de judecata.
La Bucuresti, in cadrul unei emisiuni televizate, ministrul a declarat:
“Noi lucram la o alta varianta a legii malpraxisului. Asiguratorul va prelua cazul respectiv, va incerca sa rezolve cazul respectiv printr-o mediere cu persoana prejudiciata. Daca ajung la o intelegere se face o despagubire, daca nu se ajunge la o intelegere se ajunge in instanta”
Proiectul de lege ce include medierea in noua lege a malpraxisului o puteti gasi aici http://mediatorbucurestimustateanu.ro/2012/06/se-include-medierea-si-in-noua-lege-a-malpraxisului/