vineri, 9 martie 2012

Mediator Bucuresti - Mituri despre divort

Mediatorul este persoana care cunoaste in amanunt miturile divortului ? In fiecare zi oamenii, care divorteaza cheltuiesc zeci de mii de lei pe divorturi in mod inutil. Ei suporta, de asemenea, intarzieri prelungite inutile si sufera de umilire si manie. De ce toate aceste suferinte? Cele mai multe dintre ele sunt rezultatul ignorantei cu privire la procesul juridic si emotional al divortului. Ei sunt victime ale  propriilor lor convingeri, sustinute de prieteni "de bine" si de rude, intr-un numar de mituri populare despredivort.
Care sunt aceste mituri distructive?
MIT: Divortul trebuie sa fie o lupta !
REALITATE: Bataliile pe care le asociem cu divortul sunt rezultatul comportamentelor avocatilor din sistemul judiciar. Avocatii au tendinta de a amplifica furia si temerile clientului lor si sa sprijine ideea fantezista ca la proces, judecatorul va decide mai bine.
Cele mai multe cupluri pot rezolva problemele legate de divort, copii, bani si bunuri, fara ranchiuna si amaraciune de durata, daca acestea pastreaza controlul divortului, prin colaborarea cu un mediator care sa evite frustrarea si mania generata de actiunea adversarului. Cele mai multe cupluri sunt pe deplin capabile de a rezolva problemele lor cu asistenta unui mediator calificat.
MIT: Cele mai multe divorturi sunt rezolvate in instanta de catre un judecator care pedepseste comportamentul rau
REALITATE: Doar unul sau doua procente dintre divorturi ar trebui sa mearga in instanta. Marea majoritate ar trebui solutionate printr-un Acord de mediere. Si, cu putine exceptii, comportamentul rau nu este pedepsit de catre judecatori, judecatori care au tendinta de a rezolva problemele economice si deciziile de custodie pragmatic si practic. Deci, cei mai multi oameni petrec ani de zile si mii de lei in derularea unor procese care ar putea sa nu aiba loc.
MIT: Divortul trebuie sa dureze o lunga perioada de timp
REALITATE: Divortul dureaza o lunga perioada de timp, fapt pentru care, in mare masura, sunt responsabili si avocatii. Programul avocatilor si termenele din instanta sunt de obicei invocate. O convorbire telefonica intre avocatii poate dura si trei zile numai pentru a fi aranjata. O sedinta de judecata poate dura luni de zile pentru a fi programata, pentru ca apoi sa fie suspendata. Cu cat veti fi in contact mai mult  cu avocatii si instantele judecatoresti, cu atat mai lung va fi divortul dumneavoastra. Cuplurile care isi negociaza unacord de mediere in cadrul medierii, rezolva de obicei acest lucru in una - patru intalniri.
MIT: Mai bine scot eu banii din banca inainte sa o faca celalalt
REALITATE: Actele unilaterale, gen golirea conturilor bancare sau a cutiilor de valori, incepdivortul intr-o nota de rea-credinta si dau nastere la divorturi urate. In mediere, cuplurile pot, si de obicei, sunt de acord sa mentina un echilibru in care niciunul nu doreste sa obtina un avantaj nedrept in detrimentul celuilalt.
MIT: Divortul meu presupune cheltuirea multor zeci de mii de lei pentru a ma proteja de sotul meu si pentru a obtine ceea ce vreau
REALITATE: Prin utilizarea unui mediator bun cele mai multe cupluri pot evita taxele legale ridicate si pot rezolva toate problemele legate de divort cu cateva sute de lei. De fiecare data cand doi avocati vorbesc la telefon, acest lucru costa cel putin o suta de lei. De fiecare data cand doi avocati se prezinta in instanta, acest lucru costa pana la cinci mii de lei.
Divorturile in instanta cu doi avocati care se lupta pentru tot, este un proces extrem de ineficient, astfel incat costurile de mii de lei sunt de fapt pentru a realiza foarte putin. Cu unmediator puteti realiza intr-o ora ceea ce avocatii dumneavoastra poate nu realizeaza in cateva luni de tocmeala si cearta.
MIT: avocatul mai agresiv obtine victorii pentru client
REALITATE: Castigatori nu sunt decat foarte putini, in schimb o mare parte dintre ei pierd in instanta. Multi oameni cred ca un avocat poate lua celuilalt partener "totul", si bani si proprietati si de cele mai multe ori si copiii. Exista doua motive pentru care acest lucru este fals.
In primul rand, judecatorul decide. Dar mai important este faptul ca exista un set puternic de norme care guverneaza. Valoarea minima a pensiei de intretinere este stabilita prin lege.  Un avocat "criminal" nu poate face decat sa mareasca taxele legale, dar nu si valoarea pensiei de intretinere pentru copil.
Avocatul dvs. "ucigas" nu poate, in general, obtine mai mult. Toti avocatii sunt agresivi, iar in repertoriul lor nu exista expresia "putem pierde". Deci, atunci cand angajati un avocat care are reputatia de "criminal", tot ce obtineti este un divort lung, copii dezamagiti si un cont gol.
Tot ceea ce va trebuie este un mediator, care este placut si respectat de colegi, si care intelege nevoile psihologice ale familiilor  care divorteaza.