duminică, 21 octombrie 2012

CONTRACT DE MEDIERE


Model contract de mediereModel acord de mediere, precum si restul modelelor dedocumente necesare unui birou de mediatorputeti gasi in FORMULARE MEDIATOR. 
Diferența dintre Contractul de mediere și Acordul de mediere.
Contract  de mediere definitie
Contractul de mediere este acordul de voință cu privire la soluționarea unui conflict, prinprocedura medierii, în condițiile Legii 192/2006, contract încheiat între mediator, pe de o parte, și părțile conflictului, pe de altă parte, convenție prin care mediatorul se obligăsă depună toate diligențele necesare în vederea soluționării amiabile a conflictului iar părțile își asumă obligația de a achitamediatorului un onorariu si cheltuielile aferente derulării procedurii și soluționării conflictului, obligându-se totodată să respecte regulile aplicabile medierii.
Potrivit definiției date mai sus, în conformitate cu prevederile legale, contractul de mediere se încheie între mediator, pe de o parte, și părțile conflictului pe de altă parte.
Prin urmare, obiect generic al contractului de mediere îl constituie chiar procedura medierii propriu-zise ce urmează a fi derulată, cu acordul tuturor părților contractului de mediere, în condițiile legii și ale clauzelor ce se vor stabili prin contract, procedură ce are drept scop imediat generarea soluțiilor reciproc avantajoase, pentru a se pune capăt conflictului în mod amiabil. Astfel, obiect subsidiar al contractului de mediere îl constituie conflictul dintre părți.
Sub sancțiunea anulării, contractul de mediere va cuprinde anumite clauze obligatorii, impuse de lege,sancțiunea omiterii uneia din aceste clauze expres prevăzute de art. 45 fiind cea a nulității relative.
Acord  de mediere definitie Continue reading →