marți, 27 decembrie 2011

Medierea in cazuri de malpraxis - Mediator malpraxis

Ca mediator in Bucuresti consider ca am acumulat suficienta experienta in medierea conflictelor cauzate de cauzele de malpraxis incat sa pot formula o parere in acest sens.
Specificitatea malpraxisului fata de celelalte categorii de conflicte face ca medierea sa fie solutia cea mai potivita pentru stingerea acestui tip de conflict.
Daca altor tipuri de conflicte alternativa in instanta le poate fi utila, in malpraxis este foarte important ca partile sa gaseasca solutii pentru depasirea problemei si nu un vinovat.
Pana la urma malpraxisul presupune o eroare medicala care de multe ori poate crea complicatii grave la care se impune o interventie rapida in functie de oportunitatile identificate in mediere si nicidecum vinovatia cuiva.
Or stabilirea unei vinovatii in instanta nu schimba cu nimic starea medicala reclamata de pacient. Mai mult, timpul este foarte important in astfel de cazuri, iar medierea ofera o solutie rapida si eficienta, necesara interventiei ce se impune pentru remedierea situatiei.
Nu in ultmul rand confidentialitatea medierii este importnata in astfel de cazuri. Atat pacientul este interesat ca problema in care se afla sa nu fie una publica, pentru ca imaginea sa personala sau profesionala sa nu ii fie asociata cu cea a unei persoane cu probleme medicale, dar si medicul este direct interesat sa se asigure ca imaginea sa profesionala nu este afectata de un scandal ce ii poate crea grava probleme cum este unul in care sa fie acuzat de malpaxism, chiar si fara motive reale.
Daca vrei sa afli mai multe despre mediere apeleaza la un mediator. Informarea este gratuita.

Mediator Mustateanu