marți, 27 decembrie 2011

Sarbatoarea Craciunului si fenomenul medierii


Sarbatoare Craciunului este, poate, singura sarbatoare din an care indemna cetateanul la toleranta si respect pentru aproapele sau, dezvoltand latura umana a fiecaruia dintre noi cea care pe tot parcursul anului o avem ascunsa in adancul fiintei noastre.
Si cu toate acestea magia Craciunului nu este suficienta pentru a ne feri de conflictele inerente din viata noastra. Partenerul de afaceri nu si-a achitat  factura, un accident in trafic din cauza aglomeratiei si chiar dorinta de a te bucura de sarbatori cu altcineva decat cu persoana cu care te afli intr-o casnicie depasita sunt stari conflictuale firesti pe care sarbatoare Craciunului le accentueaza in ciuda starii noastre tolerante de Craciun.
Cum procedam in situatia aceasta ? Mergem la Judecatorie ? Incepem sa strangem mormane de hartii cu care sa convingem judecatorul ca vrem ceea ce ni se cuvine de fapt ? Ar putea fi o solutie, in ciuda faptului ca este posibil sa ne mai prinda un Craciun in procesul pe care il vom deschide! Mai mult decat atat este important daca relatia cu partenerul de afaceri care a intarziat plata facturii este una pe care sa ne-o dorim si dupa ce ne restuie suma sau nu! Cu fosta relatie de casatorie din care ne dorim sa iesim vrem sa rupem relatia definitiv sau ne dorim o relatie civilizata in continuare prin care sa ne crestem copilul ca doi buni parinti ce au incetat sa fie soti, dar nu si parinti ?
Medierea este o solutie pentru toate aceste momente din viata noastra pe care nu ni le dorim, dar trebuie sa le gestionam cu grija in cazul in care le intampinam.
Daca vrei sa afli mai multe despre mediere, apeleaza la un mediator. Informarea este gratuita .

Mediator Petrisor Mustateanu