marți, 27 decembrie 2011

Poti beneficia de avantajele medierii si in situatia in care ai inceput deja un proces in instanta!

Chiar asa! Cu totii stim ca volumul mare de munca al instantelor din Romania face ca procesele sa se intinda pe perioade foarte mari de timp, unele procese durand chiar si multi ani de zile. Multe persoane afla de avantajele pe care medierea le ofera, dar nu stiu ca inculsiv in cazul in care au un dosar deschis in instanta pot apela la un mediator.
Mai mult de atat, cu mai multe ocazii judecatorii si-au aratat deschiderea catre promovarea medierii, aceasta fiind o solutie avantajoasa atat pentru justitiabili, cat cat si pentru judecatori.
In acest sens Judecatoria Giurgiu a semnat un protocol de colaborare cu Asociatia Mediatorilor Giurgiu, protocol care are ca scop promovarea avantajelor medierii.
Dar sa ne intoarcem la procedura de a muta procesul din instanta la mediator si inapoi.
In fapt, doua persoane/ societati, chiar si cand au un proces deschis in instanta pot inchide conflictul prin mediere, pentru ca mai apoi documentul emis in urma medierii numit acord sa fie dus la judecatorie. La primul termen instanta ia act de acordul partilor consemnat in document si emite o hotarare in conditiile prevazute in acord. Asta e tot.
In cazul in care procesul a fost unul de partaj, iar partile au platit taxa de timbru aferenta, odata cu depunerea acordului la judecatorie se depune si o cerere de restituirea taxei de timbru, iar restituirea taxei de timbru este inca un vantaj pe care medierea il ofera.

Daca vrei sa afli mai multe despre mediere, apeleaza la un mediator. Informarea este gratuita .

Mediator Petrisor Mustateanu